Chat with us, powered by LiveChat

Valitusoikeus ja takuu

Jos teet ostoksia Sodemann Industrifjedre A/S:llä yksityisenä tai yritysasiakkaan, sinulla on tavallinen lakisääteinen 2 vuoden valitusoikeus, jos tuotteessa on jotain vikaa. SODEMANN INDUSTRIFJEDRE A/S ei tarjoa muuta takuuta, koska SODEMANN INDUSTRIFJEDRE A/S:n asiakkaana sinua suojaa tavanomainen 2 vuoden valitusoikeus. Usein asiakkaan on vaikea erottaa toisistaan tavanomaista 2 vuoden valitusoikeutta ja takuuta. Alla yritämme selittää tavanomaisen 2 vuoden valitusoikeuden ja takuun välisen eron.

Jos teet ostoksia EU-maassa yksityisasiakkaana, sinulla on vähintään kaksi vuottaa aikaa valittaa tuotteesta. Yksilölliset EU-maat voivat valita pidemmän valitusajan, mutta se ei koskaan voi olla vähemmän kuin kaksi vuotta. Tämä merkitsee sitä, että jos tuote rikkoutuu syystä, joka oli olemassa jo silloin, kun tuote toimitettiin yksityisasiakkaalle, asiakas voi olosuhteista riippuen saada joko hyvityksen tai saada tuotteen korjattua tai vaihdettua.

Tanskan lain mukaan myös yritysasiakasta koskee 2 vuoden valitusoikeus. Tämä valitusoikeus ei perustu EU:n lainsäädäntöön, joten toisessa maassa asuvalla asiakkaalla ei mahdollisesti ole oikeutta samaan suojaan. Toisin kuin kuluttajien ostosten kohdalla, yritysasiakkaan on voitava todistaa, että tuote oli viallinen jo toimitettaessa.

Kuluttajien (yksityisasiakkaiden) kohdalla todistustaakka on käänteinen kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Toisin sanoen kuluttajan ostosten kohdalla myyjän tehtävänä on osoittaa ensimmäisten kuuden kuukauden aikana, että tuote ei ollut viallinen toimitettaessa. Tämän jälkeen seuraavien 18 kuukauden aikana on yksityisasiakkaan osoitettava, että tuote oli viallinen toimitettaessa.

Jos yksityisasiakas tai yritysasiakas havaitsee vian, josta yksityisasiakas tai yritysasiakas uskoo myyjän olevan vastuussa, yksityisasiakkaan tai yritysasiakkaan on tehtävä valitus myyjälle niin nopeasti kuin mahdollista ja kohtuullisen ajan kuluessa vian havaitsemisesta.

Takuu on siis voimassa rinnakkain valitusoikeuden kanssa ja on tyypillisesti palvelu, joka on laajempi kuin lakisääteinen valitusoikeus. Myyjä tarjoaa takuu ainoastaan vahvistaessaan tämän selkeästi sekä ilmoittaen samalla selkeästi, mitä takuun piiriin kuuluu. Takuu on tavallisesti muodoltaan sellainen, että myyjä takaa tuotteella olevan tiettyjä ominaisuuksia ja tietyn käyttöiän normaalissa käytössä. Kuten aikaisemmin mainittu, SODEMANN INDUSTRIFJEDRE A/S ei tarjoa takuuta, mutta yksityis- tai yritysasiakkaan sinulla on tavanomainen 2 vuoden valitusoikeus.

Internet Explorerin yhteensopimattomuus

Tämä sivusto ei valitettavasti toimi hyvin Internet Explorerin kanssa. Suosittelemme käyttämään yhtä seuraavista ilmaisista selaimista:

Copyright © 2020 Sodemann Industrifjedre A/S. All rights reserved.